ZONGULDAK / KİLİMLİ - Ziya Gökalp İlkokulu

Ock

Anasınıfı A şubesi öğrencileri güneş sistemi konusunda üç günlük çalışma ile gezegenler ve güneş sistemi hakkında bilgi sahibi oldular. Aile katılımı ile gerçekleştirilen astronot kıyafeti hazırlama çalışmasını eğlenerek icra ettiler. Tasalanan kıyafetleri giyerek sınıf içinde öğretmenin oluşturmuş olduğu güneş sistemini astronot olarak keşfedip tanıdılar.

Ara

Anasınıfı B Şubesi "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" aralık ayı eylem planı kapsamında 365 Gün Öykü Serisinden "Bir Yumak Macera "adlı etkileşimli kitap okuma etkinliğini gerçekleştirdi

Ara

Anasınıfı A ve B şubelerinin ortak çalışması ile gerçekleştirilen YERLİ MALI, TUTUM VE YATIRIM HAFTASI etkinliğinde öğrenciler günler öncesinden seçilen bir ilin meşhur yerli ürününü araştırıp ürün ve il hakkında bilgi sahibi oldular. Etkinlik günü  öğrenciler ve velilerin katılımıyla 40 farklı ilin 40 farklı ürünü Ziya Gökalp İlkokulu öğrencilerinin tamamına okul öncesi öğrencileri tarafından tanıtıldı. Okulumuzun tüm öğrencileri gerçek ürünlerin tanıtıldığı standı gezerek yakından incelediler. Her ürün hakkında öğretmenlerle sohbet eşliğinde bilgi edinme şansına sahip oldular. Tüm öğrenciler standı keyifle gezerek keşfettiler. Yerli malı tutum ve yatırımın anlam ve önemi somut yaşantı yoluyla öğrencilerimizin hafızasında renkli izler bıraktı.

KİTABIN KAYIP SAYFALARI

Anasınıfı A ve B şubeleri öğrencilerimiz "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"  kapsamında aile katılım etkinliğine katılım sağlayan ailelerle birlikte "Kitabın Kayıp Sayfaları" etkinliğini gerçekleştirdiler. Etkinlik öncesi öğrencilerle beraber sınıf kitaplığında bulunan kitaplar incelendi. Kitap kapağı, kitap sayfaları, kitap resimleri, yazının yönü ve noktalama işaretleri gibi konulara özellikle değinilerek kitaplar üzerine sohbet edildi. Her öğrenci annesiyle beraber kitabın kayıp sayfalarını tamamladılar ve iki şube de ayrı ayrı iki farklı kitap oluşturdular. Son olarak oluşturulan kitaplar tüm sınıfa okundu, değerlendirme sorularıyla etkinlik sonlandırıldı.

Kas

Anasınıfı A şubesinin Kızılay haftasında gerçekleştirmiş olduğu "Kardeş okuluna bir iyilik yap" etkinliği Van Başkale BELENCİK İLKOKULU'na ulaştı.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programımız

Kas

Kızılay etkinliği kapsamında Anasınıfı A şubesi öğrencileri ve velilerinin katılımıyla VAN BAŞKALE İLÇESİNDE bulunan BELENCİK İLKOKULUNA yardım kolileri hazırlandı. Öğrenciler "KIZILAY HAYAT KURTARIR" parolasıyla bir hafta boyunca okulun ihtiyacına yönelik malzeme ve materyaller hazırlayıp velilerin desteğiyle yardımlarını öğretmenleriyle beraber kardeş okulumuza göndermek üzere paketlediler.
Kızılay'ın amacı, her nerede görülür ise , hiçbir ayrım yapmaksızın insanın acısını önlemeye veya hafifletmeye çalışmak, insanın hayatını ve sağlığını korumak, onun kişiliğine saygı gösterilmesini sağlamak ve insanlar arasındaki karşılıklı anlayışı, dostluğu saygıyı, işbirliğini ve sürekli barışı getirmeye uğraşmaktır. Anasınıfı A şubesi öğrencilerimiz kızılayın amacına uygun olarak sevgi, saygı ve işbirliği içinde Bir iyilik de sen yap etkinliğini hayata geçirmiş oldular.

Ekm

Anasınıfı A şubesi anneleri çılgın şapkalar tasarım etkinliğinde bir araya geldiler. Sınıf içinde artık materyaller kullanılarak tasarlanan şapkalar ile yaratacılık, geri dönüşüm kazanımları ön plana çıkarıldı. Etkinlik sonunda sınıf içinde oylamaya sunulan şapkalar arasından birinci ve ikinci olan şapkalar seçildi. Birinci olan velimiz Döndü Demirsoy'u tebrik ederiz. İkinci olan şapkamızın tasarımcısı Esra Bayram'ı tebrik ederiz.

Ekm

Anasınıfı A şubesi günlük yaşam becerilerini sınıf içinde kazanmaya devam ediyor. Turşu kurma aşamaları öğretmen rehberliğinde gösterip yaptırma yöntemi kullanılarak öğrencilere aktarıldı. Tüm öğrenciler kendi seçtiği malzemelerle turşu kurma etkinliğini gerçekleştirdiler. Yapılan etkinlikle sorumluluk alma, iş takibi, bireysel çaba, ürün oluşturma gibi birçok kazanıma eğlenerek ulaştılar.

Ekm

Anasınıfı A Şubesi öğrencileri okul bahçesinde yapılan etkinlikte doğa ile iç içe bir gün geçirerek birebir somut yaşantı yoluyla tohum ekme çalışması yaptılar. Bahçede tamamen doğal imkanlarla toprak kazarak çalışmaya başlayan öğrenciler, bitki ekme aşamalarını yaparak yaşayarak öğrenme fırsatı buldular.

Ekm

Anasınıfı A şubesi Hayvanları koruma günü kapsamında "Balkonumda kuş var" isimli etkinliği gerçekleştirdiler.  Etkinlik ile birçok kazanıma yaparak yaşayarak ulaşmaları sağlandı. A şubesi öğrencileri süt kutularından tekrar tekrar kullanılabilecek kuş evi yaparak hem geri dönüşüme katkı sağladılar hem de hayvan dostlarına yuva yaptılar. Etkinliğin ve gerçek yaşamın iç içe olduğu eğlenceli bir gün geçirdiler.

OKUL ÖNCESİ VE 1. SINIFLARIN SINIF KURA SONUCU OLUŞAN LİSTELER

4. SINIFLARIMIZIN MEZUNİYET TÖRENİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

May

Deprem bölgesindeki kardeş okulumuz olan Hatay ili Belen İlçesi Ziya Gökalp İlkokulu için başlattığımız yardım kampanyası sonucu kardeş okulumuz için temin edilen spor malzemeleri yerine ulaştı. Emeği geçen öğretmen , öğrenci ve velilerimize kardeş okulumuz adına teşekkür ederiz.

May

Anasınıfı A ve B şubesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları gösteriler okulumuz öğretmen ve velilerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.